söndag 21 december 2008

Indienkasse och disktrasekonst

God julmat och paketöppning hos svärfar och hans sambo idag. Tomten hade varit så snäll och slagit in varsitt näsduksfodral till dem... blir det årets juklapp tro, han verkar ha köpt på sig ett stort lager den där tomten ;-)

Till svärfars sambo blev det en dagisväska - fast det här blev en Indienkasse. Inte vet jag om den får följa med på den stundande Indienresan men det skulle den nog gilla.

Mönster: använde jag inget utan höftade lite, inspirationen kommer usprungligen (förstås) från Knåpmoderns blogg.

Material: lila tyg och grönt kantband från mammas gömmor, fodret är en stuv från IKEA. Klippte väskan i ett stycke så att det bara blir en söm på mitten.

Sömnad: OL ihop foder och yttertyg för sig, sydde av hörnen. Yttertyg och foder kantades med CP:ns kedjesöm. Kolla Knåpmoderns beskrivning om du vill ha mer detaljer.

Obligatoriskt är förstås att ge bort något som barnen skapat! I år fick farfar en egenhändigt illustrerad disktrasa - bilden föreställer en taggig snigel i en lila båt (om nu någon inte ser det på direkten menar jag). Kolla datumet!! En del av julförberedelserna blev visst av i tid iallafall!!

Material: disktrasor och textilpennor (kanske från Panduro?).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar