måndag 22 december 2008

Elefanter och solsken

Ett set med grön elefanttröja och ett par soliga muddbyxor som har åkt med posten till en alldeles ny dalmas! Eller helt ny är han väl inte längre, tog lite längre tid att få iväg välkomnen-till-världen-presenten än planerat....

Mönster: tröjan egenhändigt ihoppusslat, samma som den här, byxorna freestylade med utgångspunkt i Meedoms form 0 med vidare ben och lägre midja.

Material: elefanter, grön interlock, velour, grön och gul mud - allt från Jofotex.

Sömnad: byxor allt på OL, svisch! Tröjans ringning och fåll i nederkant med CP:n, resten på OL.

Vad har vi lärt oss den här gången då? Jo, jag var jättenoga med att inte dra i mönsterdelarna vid axeln efter lärdomarna med senaste tröjan MEN jag missade att tänka på att se till att delarna överlappade lika mycket på båda sidor... Så den ena omlottdelen hamnade myyyycket längre ner på axeln än den andra. Orkade inte sprätta så nu ligger den tröjan i halvfärdigt-högen och jag började om helt. På något mystisktsätt så har det här blivit bra av sig självt på de tidigare tröjorna - men efter det här finns det nu markeringar både för mitten och kanterna på omlottandet på mönstret.

Svårt att börja nära kanten utan att det blir fult med CP:n - det kan lösas med att börja sy på en annan tygbit och sen mata in det "riktiga" tyget kant i kant. Hm, står ju faktiskt i instruktionsboken men jag har varit för slö för att prova innan.

1 kommentar: