onsdag 26 november 2008

Fortkörningsböter och varianter på avslut

Jaha, då har man fått fortkörningsböter... eller hur ska man annars tolka att maskinen ilsket knäcker en nål i protest när man kör fort fort på ett riktigt knöligt underlag samtidigt som man stretar i tyget både framför och bakom pressarfoten (tänk sy fast dubbelvikt mudd inuti redan hopsytt yttepyttelitet byxben)??! Tur att jag laddat med extra nålar...

Och hur fort går det inte att sy en bralla!!! Hur kul som helst när det blir så bra! Mer övning krävs för sådär perfekt resultat det helst ska vara men det är ju ren fröjd att sy jämfört med vanliga symaskinen.


Svisch sa det när jag sydde näsduksfodralen igår, bara en snygg söm och inget tjafs med zick-zacken. Konstigt nog tog det lika tråkig lång tid att stryka och peta ut hörn :-)

Har förresten provat en ny variant på början och slut när man syr fast tex mudd runt ett ben - fäller ner kniven de sista stygnen innan jag svänger ut. Det här är kanske så som man gör?? Om det är någon som är sugen på att jämföra metoder så skriv gärna en kommentar, kan fota lite och fördjupa mig lite i ämnet om någon är intresserad :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar