söndag 31 juli 2011

Haklappar till kusinen

Min favvomodell visar haklappar! Nere till vänster helt nya alster
och till höger en redan testad produkt...
Sydde en haklapp till kusinen för ett tag sen, tror inte den hamnade på bild. Tyvärr tänkte jag inte på att förstärka vid knappen och tyget gick sönder där efter ett litet tag. Haklappar kändes som bra "göra-slut-på-tyg" projekt, extra bra att det blir något användbart. Haklappar kan man inte få för många av när man är i den åldern ;-)

Material: svart vaxduk, blå mönstrad stuv från IKEA, snedslå, knappar från snapsource - allt från bra-å-ha-lådan.

Mönster och sömnad: hittepåform till haklapp och ficka som är klippt lite större än själva haklappens för att den ska stå ut lite. Den blåmönstrade haklappen är sydd i dubbelt bomullstyg och utan ficka - inte lika bra "uppfångningseffekt" men den passar bra att ta med i skötväskan då den tål att knölas ihop mer än vad vaxduken gör. Kom ihåg att förstärka vid knapparna den här gången! Tror också att plastknapparna är skonsammare mot materialet än de "vanliga" tryckknapparna i metall. 

Och? Haklapparna passar och fyller sin funktion - nu återstår lite hållbarhetstest :-) Små saker som gör en glad - snedslån räckte precis, gjorde slut på en lila och en blå bit jag hade sånär som på 2 cm!

3 kommentarer:

  1. Dessa är de bästa hakklapparna jag någonsin haft. Perfekt i ringningen i halsen och jättebra med en ficka där alla rester kan samlas. Lätta att göra rena! Perfa helt enkelt!

    SvaraRadera
  2. Alltså ej en hak-klapp utan haklapp. Om det hade varit jul kunde det varit en klapp till hakan!

    SvaraRadera