lördag 26 januari 2013

Sååååå mycket bättre!

Barn och bilklädslar går liksom inte ihop! Eller jo... de går på sätt och vis väldigt mycket ihop om ser det på det sättet att det är toppen att bilklädseln glatt samlar upp alla glassar, den-där-första-festis-slurken-som-alltid-spills-trots-varningen-kläm-inte, grus, snö och you name it till ett enda kolijox! För oss som vill undvika att det hamnar direkt på sätet är baksätesskyddet ett måste! En i sig fantastisk uppfinning - MEN - de där hålen för bältet är inte anpassade för min bil (undrar om de passar i NÅGON bil). Små, små springor som dessutom är vända åt fel hål... Får högt blodtryck varje gång jag böjer mig in över en overallpåbyltad teling för att lite smidigt försöka peta in bältet. Tanken har ju slagit mig att bara göra hålet större - men det är ju i hålen all skit hamnar!

Men plötsligt händer det!! Idag tog jag ut skyddet, klippte upp lite större hål och sydde på något som nog bäst kan beskrivas som en muff. Muffen tillverkade jag genom att sy en cylinder (i ett tyg med plastat baksida) med kanal för resår i ena änden. Sydde på cylindern räta mot räta och trädde i resår. Tillbaka in i bilen och peta ner muffen runt... ja, vad heter det egentligen det där man fäster bältet i.  Det är ju inte helt vätsketätt men det var det ju inte innan heller - jämfört med att bara klippa upp större hål så är det ju mycket högre skyddsfaktor på det här.

Tror jag just förlängt mitt liv - den kommer inte få mig att skratta, men den kommer spara mig många små vansinnesutbrott :-)  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar